Cristiano Ronaldo, pilota d’Or 2014

cr

Vestit impecablement. Americana i pantalons negres, camisa blanca i corbatí. Un clàssic. Cristiano Ronaldo s’ha convertit també en un clàssic en aquesta cita, la de la Pilota d’Or. Fins que l’any passat va tenir, a més, motius per somriure, una altra vegada. Va passar de candidat a guanyador després de quatre anys de domini de Leo Messi. I fins i tot va celebrar el premi amb unes llàgrimes. Aquesta vegada, a més de com a campió del 2013, el portuguès s’ha presentat a Zuric com el gran favorit a repetir títol. I ha complert amb el guió: Cristiano Ronaldo ha estat guardonat per la FIFA amb la Pilota d’Or després d’un 2014 brillant, gràcies als èxits collits amb el Reial Madrid i malgrat el pas efímer de la selecció portuguesa pel Mundial del Brasil. S’ha imposat així als altres dos aspirants: una altra vegada Messi (finalista en les últimes vuit edicions) i Manuel Neuer. «Vull atrapar Messi», ha dit just després de recollir el premi.

Minuts abans de rebre el premi, quan se l’ha presentat amb altres davanters com Messi com a integrant del millor onze del món, segons la FIFA, Ronaldo, de 29 anys, ha respost amb seguretat a una pregunta llançada des del pati de butaques. “Quin ha estat el seu millor gol?”, li han demanat. “El millor gol sempre és el següent”, ha respost ell, sempre ambiciós. I ha rematat la concessió amb un somriure murri. Ja ha passat allò d’anar de morros a la gala o de no assistir-hi, com va fer fa uns anys. Després del regnat de Messi –guanyador el 2009 i fins al 2012– ha pujat al tron Cristiano, que ja suma la seva tercera Pilota d’Or, la segona consecutiva, la segona que aconsegueix amb la samarreta del Madrid.

Carlo Ancelotti, entrenador de l’equip madridista, ha destacat del seu joc “la velocitat increïble que agafa la pilota quan la llança a porteria”. I ell l’hi ha agraït: “Ha estat un any fantàstic. Guanyar la Copa d’Europa va ser un moment fantàstic”. Poc després ha rebut un missatge del seu amic Rafa Nadal: “El teu esperit de superació et fa millorar cada dia. Ets un exemple per als altres”, li ha dit. El tennista li ha preguntat: “Quin ha estat el moment més emocionant de la teva carrera?”. I ell ha escollit un dels seus últims records: el del Mundial de clubs guanyat amb el seu equip. “Encara que l’última Pilota d’Or també va ser molt especial”, ha tancat. Ara pot sumar un moment més a la seva llista de records inesborrables.

Joachim Löw, seleccionador de l’Alemanya campiona del món, ha estat guardonat amb el premi a millor entrenador i l’alemanya Nadine Kessler, capitana del Wolfsburg, que va guanyar la Champions, ha guanyat el premi com a millor jugadora.




Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

WordPress Lightbox Plugin
Ir a la barra de herramientas